Ny god variat av kladdkaka!
hej!
tänkte tipsa om en super god kladdkaka, som jag precis har bakat.
Det är nästan precis som vanlig kladdkaka, fast här läggar man i två bananer också.
Jag verkligen älskar kladdkaka så blev jätteglad när jag hittade det här receptet, och kunde utveckla den vanliga klassikern.
Banan smaken smakade lite milt i bakrunden. Tyckte att det blev alldelles lagom. Det var alltså fortfarande choklad smaken som dominerade.
Här får ni receptet:
Ingredienser:
•150 g smör
•2 st ägg
•3 dl strösocker
•2 tsk vaniljsocker
•4 msk kakao
•1.5 dl vetemjöl
•2 st mogna bananer
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten. Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet. Rör i det smälta smöret. Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.
Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill. (Jag brukar använda teflonform och smörjer inte den.)
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.
Hoppas ni gillar den lika mycket som mig!
kram
tänkte tipsa om en super god kladdkaka, som jag precis har bakat.
Det är nästan precis som vanlig kladdkaka, fast här läggar man i två bananer också.
Jag verkligen älskar kladdkaka så blev jätteglad när jag hittade det här receptet, och kunde utveckla den vanliga klassikern.
Banan smaken smakade lite milt i bakrunden. Tyckte att det blev alldelles lagom. Det var alltså fortfarande choklad smaken som dominerade.
Här får ni receptet:
Ingredienser:
•150 g smör
•2 st ägg
•3 dl strösocker
•2 tsk vaniljsocker
•4 msk kakao
•1.5 dl vetemjöl
•2 st mogna bananer
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten. Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet. Rör i det smälta smöret. Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.
Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill. (Jag brukar använda teflonform och smörjer inte den.)
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.
Hoppas ni gillar den lika mycket som mig!
kram
Kommentarer
Trackback